Over
Over
Wie is Dionne van den Oetelaar?
Als geboren en getogen Bestenaar heeft Dionne een passie voor koken en mensen in de watten leggen/bij elkaar brengen. Bij voorkeur staat ze de hele dag in de keuken om weer een heerlijk menu op tafel te zetten. “Wanneer ik dan zie dat mensen genieten, ben ik helemaal in mijn element”, aldus Dionne. Iedere keer weer iets nieuws op tafel zetten is een kwestie van veel kookboeken lezen, social media en food websites in de gaten houden en natuurlijk regelmatig gaan uiteten! Daarnaast zorgde 20 jaar lang maandelijkse kooklessen steeds voor nieuwe ideeën en creativiteit. In de afgelopen jaren reisde ze naar New-York, Barcelona, Parijs, Tel Aviv, Peru en St. Maxime om weer nieuwe inspiratie op te doen. “In deze steden gebeurt het!" aldus Dionne.
Dionne verzorgt met regelmaat dinertjes op locatie in het kader van 21-dinners, jubilea of andere speciale gelegenheden. Daarnaast houdt ze ook van special events organiseren o.a. 5 jaar geleden het pop-up restaurant La Fabrique in de Bata Fabriek te Best wat een groot succes bleek. Ook voor de ondernemers in Best heeft ze 7 jaar lang maandelijks mede het Ondernemerscafé georganiseerd, naast de vele andere vrijwillige werkzaamheden binnen Best. "Ik kan niet stilzitten, en bij voorkeur ben ik bezig met activiteiten te organiseren waar mensen van kunnen genieten!".
Een aantal jaren geleden stond ze in de schijnwerpers met het tv-programma “Wie is de Chef” en heeft ze meegedaan met het programma Topchefs. Dionne is een echte bezige bij die nooit stil zit en altijd weer met nieuwe plannen en ideeën bezig is. Zo is ze momenteel bezig met het schrijven van een boek over Parijs, de stad waaraan ze op jonge leeftijd haar hart heeft verloren en tevens heel veel culinaire inspiratie opdoet. Ze probeert minimaal 1 keer per 2 maanden naar Parijs op en neer te reizen voor een weekend. Haar inside tips deelt ze op de website www.loveparis.nl
Zelf heeft ze geen voorkeur voor een specifieke keuken. “Je kan me wakker maken voor kreeft, oesters, sushi en een goed glas wijn met als afsluiter een eigengemaakte Limoncello”. Maar een bordje zelfgemaakte havermoutpap met vers fruit in de ochtend is ook héééérlijk! Mijn belangrijkste uitdaging is om mensen te laten genieten van mooie gerechten waarbij ik een glimlach op het gezicht kan toveren wanneer het op tafel wordt gezet, dan is mijn missie geslaagd!”
Het idee om een kookstudio op te starten leefde al geruime tijd. De kans werd haar geboden door Wil Zuidhof, eigenaar van kookstudio Essence Culinair in Best. In een uiterst moderne kookstudio van alle gemakken voorzien en met de meest moderne apparatuur gaat ze nu haar droom verwezenlijken!
"Mijn motto is om mensen bij elkaar te brengen en te laten genieten van culinaire gerechten en mooie bijpassende wijnen! Iedereen is van harte welkom en ik ga ervoor zorgen dat je met een brede lach weer naar huis gaat!"
Local food
Local food
De naam zegt het al: alle ingrediënten die "Dionne gaat Culinair" gebruikt, komen hier uit de buurt. “De producten waarmee we gaan koken, haal ik elke ochtend hoogstpersoonlijk vers, zoveel mogelijk bij plaatselijke leveranciers. Verser kan gewoon niet”.
Naast het vaste maand-menu is het uiteraard altijd mogelijk om in overleg een ander menu samen te stellen geïnspireerd door het seizoen of de persoonlijke voorkeur van de groep. "Dionne gaat Culinair" is altijd op zoek naar originele ideeën en verrassende inspiratiebronnen. “Als ik in verre landen kom (dat doen we graag!), neem ik steevast nieuwe smaken en culinaire ontdekkingen mee terug”!